Kalıcı Olmayan Çerezler Nasıl Oluşturulur?

Ağızda eriyen ve uzun süre dayanmayan harika tuzlu malzemeler.

Bayatlamayan tuzlu kek tarifi için soğuyan tereyağı, sıvı yağ, su, sirke, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.

Yumurta ve galeta ununu ekleyelim.

Kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ekleyin. Hamuru yoğuralım.

Yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Ayrı kaselere susam ve çörek otu koyalım.

Ufak ufak parçalar alıp elimizle ovalayalım. Susamları önce yumurta beyazına sonra susamlara bulayıp tepsiye diziyoruz.

Çörek otu önce yumurta sarısına sonra çörek otuna batıralım. Üzerine serpebiliriz. Her şeyi tepsiye dizin.

180°C’de altın sarısı olana kadar pişirin.

Bayat olmayan tuzlu kurabiyeler servise hazır. Afiyet olsun. 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın