kalıplama


Dökme tarifi için malzemeler

  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt (dolu)
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • 5.6 yemek kaşığı un
  • ½ çay bardağı su (kıvamı koyu olursa)
  • zeytin yağı
  • tuz

Dökme tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yumurta ve sütü çırpın.
  2. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
  3. Un kontrolünü bu noktada ekleyin, eğer çok sertse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  4. Hamur, gözleme hamurundan biraz daha kalın olmalıdır.
  5. Hamuru yağlanmış bir gözleme tepsisine dökün ve bir spatula yardımıyla tepsinin tüm yüzeyine yayın.
  6. Hafif bir kıvama sahip olduğu için pankek hamuru kadar kolay yayılmaz.
  7. İlk tarafı pişerken diğer tarafı pişerken tencerenin kenarına sıvı yağ dökerek pişirmeye devam ediyoruz.
  8. Aynı işlemi hamur bitene kadar yapıyoruz.

Hazır akışlar

Afiyet olsun

Tarifi resimlerle dökün

  • kalıplama
  • tatlı tarifi
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Arapça yasağı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın