Kalıpta Muhallebi Kadayıf Tatlısı – My Sweets

Merhabalar, hafif sütlü yemeklerin üzerine çıkan bu tatlı kadayıf ile birleşince çok güzel oluyor. 💯👌🏼

Ayrıca sunumunuzu bu şekilde yaptığınızda destek sofralarınızı süsleyecek 😍👏👏

Kadayıf ve muhallebi için kalıpta önce kadayıf kavuruyoruz. Ben kavurdum ama ben şekeri azaltmak için biraz kavurdum, içinde çiğ kahve çekirdeklerini de kavurabilirsiniz ama çiğ kahve çekirdeklerini buzdolabında bekletip ezerseniz daha iyi sonuç alırsınız.

Tekrar tarifimize gelelim tavada yağ eriyince kavurma tavasını koyuyoruz. Kavrulmamışlarsa üzerleri kızarana kadar kavuruyoruz. Kavrulmuş kadayıfın üzerine şekeri döküp şeker eriyince birkaç kez karıştırıp ocağı kapatıp başka bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.

Muhallebisinin bir litresi. Sütü bir tencereye alıp nişasta, un ve şekeri ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz. İlk ateşten sonra vanilya ve krem ​​şantiyi ekleyip mikserle çırpın.

Kalıbımızı hafifçe sürüyoruz, ardından yaymak için kadayıftan döküyoruz.

Muhallebinin yarısını kalıba döküyoruz. Biraz fındık serpip kadayıf döküyoruz. Kalan muhallebiyi dökün, cevizleri tekrar atın ve son olarak muhallebinin üzerini kadayıf ile kaplayın.

Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz. Mümkünse bir gün beklerseniz kalıptan çıkarmak iyi sonuç verir. Önceden yapmak isterseniz önce buzdolabında 4.5 saat bekletip 1-2 saat buzdolabında bekletip kalıptan çıkarabilirsiniz. Muhallebi kadayıfın tabanı kalıptan çıktığı için üzerine bolca alkol koyabilirsiniz ve servis yapması daha zor olacaktır.

Kalıptan çıkardığımız kadayıf pudingini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Muhallebi ile gezdirin ve servis yapın.

Muhallebi ile Kadayıf tatlısı hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın