Kaplumbağa Kurabiye Tarifi – Benim Tatlı İkramlarım

Kaplumbağa Kurabiye tarifi için kakao ve damla çikolata hariç tüm malzemeler bir karıştırma kabında karıştırılır.

Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve sıvı yağ alınır. Pudra şekeri ekleyin ve 10 dakika iyice karıştırın.

Daha sonra nişasta ve kabartma tozu ilave edilerek yoğurma devam edilir ve son olarak yavaş yavaş un ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

O halde hamurun yarısını başka bir kaba alıp kakaoyu ekleyip tekrar kabartalım. Kakao miktarı size kalmış.

Kakao tozundan fındık parçaları yapıp yuvarlayalım ve kürdan ile üzerini çizelim.

Beyaz mermer tozu parçalarını alıp saralım.

Çikolata beneklerinden hafif şekiller yapalım ve göz yapalım.Ayaklar için misketten daha küçük parçalar beyaz toz ile yapılıp kakao tozumuza yapıştırılır.

Kaplumbağalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 160 derecelik fırında pişirilir.

Kaplumbağa kurabiyeleri yemeye hazır 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın