Görünüşü ve tadı ile günlerce sürecek, gözleri memnun edecek kurabiyeler yapıyoruz.
150 gram margarini bir kaba alıyoruz.
1 adet yumurtayı, sıvı yağı, nişastayı, kakaolu pudingi ve küçük parçalar halinde elimizle alıyoruz.
Unu azar azar ekleyerek kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak benzeri bir hamur elde ediyoruz.
4 yemek kaşığı damla çikolatayı ekleyip tekrar elimizle karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz
Hamurdan fındık parçaları kesip elimize sarıyoruz.
180 ° C’ye önceden ısıtılmış fırına koyduk.
Kurabiyeleri tepside ısıtıyoruz
Beyaz çikolatayı bir kaba alın, su dolu bir kaba koyun ve ocakta benmari usulü eritin.
Eritilmiş çikolatayı sıkma poşetine veya herhangi bir poşete alıyoruz.
Torbanın ucundan biraz kesip kurabiyelerin üzerine küçük şeritler halinde sıkıyoruz.
Çikolata sertleşene kadar bekleyin, servis tabağına alın ve servis yapın.
Karakız kurabiyeleri hazır
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]