Karamel ve Çikolata Partisi Tarifi
İlk olarak kekimizi yapıyoruz: Yumurta ve şekeri çırpıyoruz, yağ ve sütü ekliyoruz, kuru malzemeleri (kakao, un, vanilya ve kabartma tozu) ekleyip bir dakika çırpıyoruz.
Yağlanmış tart kalıbına döküp 170 derecede pişirin. Soğuyunca bir tabağa alıp dinlenmeye bırakın.
Karamel için bir tencereye bir bardak dolusu şeker ve en az bir su bardağı şeker ve suyu koyup güzel bir karamel rengi elde edene kadar pişirin. Karamel yapılıyor olsa da başta tatlı gibi görünse de fazla karıştırmadan güzel bir likit kovasında geliyor. Su ile karamel rengi olunca kremalı margarin veya tereyağını ilave edip bir dakika daha pişirin. Bekleyen keki servis tabağına alıp soğumasını bekleyin.
Donmuş keki buzdolabında saklayın.
Çikolata sosu için kremayı küçük bir tencereye alın ve kaynamaya başlayınca çikolata tabakasını ekleyip kremaya karıştırın. Karameli kekin üzerine dökün.
Arzuya göre süsleyerek servis yapın.
Karamel ve Çikolata Partisi hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]