Karamelize Şerbetli Kemalpaşa Tatlısı – Benim Tatlılarım

Karamelize Şerbetli Kemalpaşa Tatlısı Tarifi için,

İlk olarak süt ve krem ​​şanti koyulaşana kadar çırpalım, üzerini kapatalım ve buzdolabında soğutalım.

Daha sonra şekeri büyük bir tencereye alıp kısık ateşte arada bir karıştırarak eriyene kadar pişirin.

Şeker eriyip karamel rengi olunca üzerine su döküp kaynayana kadar pişirelim.

Şeker eriyip tekrar kaynayınca kuru kemalpaşayı içine atıp 15-20 dakika yumuşayıp kabarana kadar pişirin. Sırayla pişirelim.

Baharatlar pişince fazla suyunu süzüp bir tabağa alalım.

Tatları soğumaya bırakın.

Üzerine bol miktarda krem ​​şanti sıkarak servise hazırlayabilirsiniz.

En son damla çikolata da ekledim.

Bu nedenle baharatları ve kremayı 1 gün önceden hazırlayıp servise başlamadan servise hazırlayabilirsiniz.

Karamelize Şerbetli Kemalpaşa Tatlısı hazır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın