Karamelize Şerbetli Kıbrıs Tatlısı – My Sweets

Karamelize Şerbetli Kıbrıs Tatlısı için önce suyu hazırlayalım, şekeri bir tencereye dökelim, şekerin karıştırmadan kısık ateşte erimesini bekleyelim, tencereyi ara ara sallayalım. Şeker eriyince karıştırın ve iyice eriyince suyu ilave edin, koyulaşacaktır.Ocağı azaltın ve şeker eriyene kadar pişirin. Arıtılmış suyu 2-3 dakika tamamen kaynatın, ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.

Kek için yumurtaları bir kaseye kırın, şekeri ekleyin, iyice çırpın, diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.

Daha sonra geniş bir fırın tepsisine dökün.

Kürdan testi yapmak için 180 derecelik fırında pişirin.

Üzerine soğuk su dökün ve soğumaya bırakın.

Krema için; Krem şanti hariç diğer malzemeleri tavaya koyun, önce çırpın, sonra karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Çırpılmış kremaya biraz unu ekleyin ve bir karıştırıcı ile çırpın.

Muhallebiyi kekin üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.

Hindistan cevizi serpin

Servis yapmadan önce birkaç saat soğutun.

Deneyecek olanlara bol şans.

Not: Bir gündür bekleyen yemeklerimiz çok lezzetlidir.

Karamelize Şerbet Kıbrıs Tatlısı Tarif Fotoğrafları:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın