Karamelize Soğan Meze Tarifi için Malzemeler
- İstediğiniz kadar soğan
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Bir tutam karabiber, acı biber ve kimyon
- maydanoz
- Yarım su bardağı su
- Süzme yoğurt (dilerseniz normal yoğurt da kullanabilirsiniz)
Karamelize soğanlı garnitür tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Soğanları zeytinyağında kavurun.
- Şeker ve suyu ekledikten sonra kapağını kapatıp ara ara karıştırarak pişene kadar kavurun.
- Soğanlar yumuşayıp karamelize olduktan sonra baharatları ve nar ekşisini ekleyip ocağı kapatın.
- Biraz soğuduktan sonra servis tabağına bastırdığımız yoğurdun üzerine koyup maydanozla süsleyelim, şimdiden afiyet olsun :).
karamelize soğanlı meze tarifi
Karamelize Soğan yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]