Karamelize soğan garnitür

Karamelize Soğan Meze Tarifi için Malzemeler

  • İstediğiniz kadar soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Bir tutam karabiber, acı biber ve kimyon
  • maydanoz
  • Yarım su bardağı su
  • Süzme yoğurt (dilerseniz normal yoğurt da kullanabilirsiniz)
Karamelize soğanlı garnitür tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Soğanları zeytinyağında kavurun.
  2. Şeker ve suyu ekledikten sonra kapağını kapatıp ara ara karıştırarak pişene kadar kavurun.
  3. Soğanlar yumuşayıp karamelize olduktan sonra baharatları ve nar ekşisini ekleyip ocağı kapatın.
  4. Biraz soğuduktan sonra servis tabağına bastırdığımız yoğurdun üzerine koyup maydanozla süsleyelim, şimdiden afiyet olsun :).

karamelize soğanlı meze tarifi

Karamelize Soğan yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın