Karamelli Fıstıklı Muhallebi Kupları (Sinickers Aromalı)

Bardakları hazırlamak için karamel sosu hazırlamaya başlayalım. Ben hazır olanları kullandım. Henüz hazırlamadıysanız web sitemden karamel sos tarifine de göz atabilirsiniz.

Ganaj için süt kremasını cezveye alıp kaynama aşamasına gelene kadar ısıtalım.

Isınan kremaya çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.

Çikolata ve krema birleşince ganajı bir kenara alın ve ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.

Tuzsuz fıstıklar çiğ ise kızartın, kabuklarını çıkarın ve ikiye bölün. Daha sonra bisküvileri geniş bir kaseye alın ve bir bardağın dibiyle toz haline gelene kadar ezin.

Ezilmiş bisküvileri koyacağımız fincan veya tabağın dibine 1-2 kaşık koyalım.

Tüm malzemeler hazır olduğunda pudingimizi pişirmeye başlayabiliriz.

Puding için unu, sütü ve şekeri bir tencereye alıp iyice karıştıralım.

Hazırladığımız muhallebiyi ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım. Kıvam almaya başlayan muhallebiye margarini ekleyip koyulaşana kadar karıştırmaya devam edelim. Ardından ocaktan alın, vanilyayı ekleyin ve iyice çırpın.

İlk çıkan muhallebiyi bisküvilerin üzerine eşit şekilde dökelim. Dökerken kasede diğer malzemelere de yer bırakmayı unutmayın, 2 parmak boşluk bırakın.

Pudingi döktükten 20 dakika sonra. Bırak dinlensin. Muhallebi kıvamına gelince karamel sosu yavaş yavaş dökün ve bir bardağa dökün.

Üzerine dövülmüş fındıkları serpelim ve üzerine çikolatalı ganajı dökelim.

Hazırladığımız tuzumuzu önce oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda dinlendirelim, sonra buzdolabına koyarak soğutalım.

Hazırladığınız tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Bu ölçülerden 6 büyük su bardağı tuz aldım, kasenin miktarı kullandığınız kasenin boyutuna göre değişiyor.

Deneyecek olanlara bol şans!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın