Karamel Şeftali Üst ve Yumuşak Alt Tarifi için Malzemeler
- 3 adet şeftali büyükse 2 adet yeterli olacaktır.
- 3 yumurta
- 1 parmak 1 su bardağı sudan toz şeker
- 1 litre sudan 1 parmak yağ
- 1 su bardağı su Süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
karamel için;
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 parmak 1 su bardağı sudan toz şeker
Karamel Şeftali Yumuşak Alt Tarifi Nasıl Yapılır?
Tarifler.net.trTarifler.net.tr
<
böl>
- Öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta şekerini beyazlaşana kadar çırpalım, ardından malzemelerimizi çırpma teli ile ekleyelim.
- Daha sonra yaylı kek kalıbına yağlı kağıt koyup şeftalileri ince ince dilimleyelim.
- Daha sonra karamelize etmek için geniş bir tavada tereyağımızı eritelim, şekerimizi ilave edelim ve orta ateşte sürekli karıştırarak karamelize edelim.
- Karamelize olunca şeftalilerin üzerine dökün, kek karışımına ekleyin ve 170 derecelik fırında kek kabarana kadar pişirin.
- Vantilatörde yükselen keki üzeri altın rengi olana kadar pişirelim, dişleri test edelim, keki dinlendirelim ve sıcakken servis edelim.
Fotoğraflı Yumuşak Üst ve Alt Karamelli Kek Tarifi
Yumuşacık Karamelli Kek Altında tarifler.net.tr – tarifler.net.tr – Son Dakika.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]