Kardelenli Kek Tarifi Malzemeler
kek için
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı su
- 3/4 (yarım + çeyrek) toz şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
ıslanmak
- 600 ml süt
- 1 krem paleti
krema için
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 3/4 (yarım + çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 80 gr beyaz çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema
arasında ve üstünde;
- Urfa fıstıkları (ceviz, fındık vs tercih edebilirsiniz)
- Beyaz çikolata
- Hindistan cevizi
Kardelen kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kek için yumurta ve şekeri mayonez gibi olana kadar çırpın.
- Kuru malzemeleri de ekleyip alttan üste yavaş yavaş karıştıralım (elenirse daha iyi olur)
- Karışımı geniş kare borcam veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
- 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim, kürdan ile kontrol edelim, uygunsa çıkaralım.
- Kek soğurken süt ve kremayı iyice çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
- Kreması için unu, nişastayı ve şekeri bir tencereye alın, sütü azar azar ekleyin ve topaklar kaybolana kadar çırpın.
- Altını açıp iyice koyulaşana kadar kaynatalım. Kıvamı aldıktan sonra altını kapatıp vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyin.
- Daha sonra oda sıcaklığına gelene kadar bir kenara koyalım ve ara ara çevirelim ki pullanmaması için oda sıcaklığına gelince bir kutu krema ekleyip iyice karıştıralım.
- Soğuyan kekimizi ortadan ikiye keselim.
- Dolapta süt kremasıyla ıslatalım ve bir kısmını kremadan biraz ayırarak dökelim.
- Ardından fıstıkları ve beyaz çikolatayı rendeleyin.
- Üzerine diğer keki de ekleyip aynı şekilde süt kreması ile ıslatalım ve kremayı dökelim. Dolaba koyup dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Birkaç saat dinlendirip servise hazır hale getirebiliriz. Onu bir gün dinlendirdim. Çok lezzetli bir kek herkese tavsiye ederim .
Fotoğraflı kardelen kek tarifi
Kardelen Makarna’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]