kardelen şeker

Kardelen Şekeri Tarifi Malzemeler

pandispanya:

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (170 gram).
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı un (220 gram)
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram).

ıslatmak:

  • 500 ml süt
  • Bir paket krema (200 ml).
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • cömert:
  • 1 su bardağı un (110 gram)
  • 3/4 (yarım + çeyrek) su bardağı şeker (125 gram)
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı eritilmemiş tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı soğuk süt
  • 1 poşet Krem Şanti Tozu

arasında:

  • ceviz
  • yer fıstığı
  • fındık

üzerine:

  • Hindistan cevizi

Bir bardak su 200 ml.

Kardelen şeker tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İlk önce kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Ocağın altını açıp gözler yumuşayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  2. Ocağı kapatın ve sert tereyağını ekleyin. Karıştırın, streç film ile örtün ve soğumaya bırakın.
  3. Keki ıslatmak için süt, krema ve pudra şekerini karıştırıp kenara alın.
  4. Pandispanya için şeker ve yumurtaları mikserle çırpın ve rengi açılana kadar iyice çırpın. Yağ ve suyu ekleyip birkaç dakika daha çırpın.
  5. Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Blender ile alttan üste katlayarak çırpmadan karıştırın.
  6. Kare veya dikdörtgen bir payreksin altına pişirme kağıdı yerleştirin. Pireksin kenarlarını sıvı yağ ile yağlayın. Karışımı borçlarıma dökün.
  7. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin (kürdan temiz çıkınca fırını kapatın. Çok pişirirseniz pandispanya sert olur)
  8. Bu arada kremaya çeyrek su bardağı süt ve toz krem ​​şantiyi ekleyip 4-5 dakika çırpın.
  9. Pandispanya soğuduktan sonra bir fırın tepsisine alın ve yatay olarak ortadan ikiye kesin. Alt kısmı borçlarıma iade et. Üzerine kremalı süt karışımının yarısını dökün.
  10. Çırpılmış kremanın yarısını ateşe dayanıklı ıslak kekin üzerine dökün ve yağlayın. Kıyılmış ceviz serpin. Sonra diğer kek parçasını üzerine koyun. Kalan sütlü sosu üzerine serpin.
  11. Son olarak kalan kremayı üzerine dökün. Kremayı eşit şekilde yayın.
  12. Şekerinizi örtün ve buzdolabına koyun. En az 3-4 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin. Servis ederken bolca hindistan cevizi serpin ve parçalayarak servis yapın.

Not: Krem şanti hafif ve köpüklü olsun diye krem ​​şanti kullandım. Alternatif olarak krema da kullanabilirsiniz. Ancak bu sefer krem ​​şanti ile kullandığımız sütün 1/4 su bardağını tariften çıkarmanız gerekiyor. Ceviz tatlılarda kullanılabildiği gibi fındık veya fıstıkta da kullanılabilir. Veya herhangi bir şey kullanılmadan püskürtülebilir.

Fotoğraflı kardelen şeker tarifi

  • tatlı tarifi
  • kar damlası
  • cömert
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • Süt tarifleri
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Sırasında
  • Gıda

sonraki haber:

Tezpişte Tatlısı (Tespişte)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın