/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Kardelen Şekeri Tarifi Malzemeler
pandispanya:
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker (170 gram).
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 2 su bardağı un (220 gram)
- 1 paket kabartma tozu (10 gram).
ıslatmak:
- 500 ml süt
- Bir paket krema (200 ml).
- 1/4 (çeyrek) su bardağı pudra şekeri
- cömert:
- 1 su bardağı un (110 gram)
- 3/4 (yarım + çeyrek) su bardağı şeker (125 gram)
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı eritilmemiş tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1/4 (çeyrek) su bardağı soğuk süt
- 1 poşet Krem Şanti Tozu
arasında:
- ceviz
- yer fıstığı
- fındık
üzerine:
- Hindistan cevizi
Bir bardak su 200 ml.
Kardelen şeker tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Ocağın altını açıp gözler yumuşayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Ocağı kapatın ve sert tereyağını ekleyin. Karıştırın, streç film ile örtün ve soğumaya bırakın.
- Keki ıslatmak için süt, krema ve pudra şekerini karıştırıp kenara alın.
- Pandispanya için şeker ve yumurtaları mikserle çırpın ve rengi açılana kadar iyice çırpın. Yağ ve suyu ekleyip birkaç dakika daha çırpın.
- Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Blender ile alttan üste katlayarak çırpmadan karıştırın.
- Kare veya dikdörtgen bir payreksin altına pişirme kağıdı yerleştirin. Pireksin kenarlarını sıvı yağ ile yağlayın. Karışımı borçlarıma dökün.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin (kürdan temiz çıkınca fırını kapatın. Çok pişirirseniz pandispanya sert olur)
- Bu arada kremaya çeyrek su bardağı süt ve toz krem şantiyi ekleyip 4-5 dakika çırpın.
- Pandispanya soğuduktan sonra bir fırın tepsisine alın ve yatay olarak ortadan ikiye kesin. Alt kısmı borçlarıma iade et. Üzerine kremalı süt karışımının yarısını dökün.
- Çırpılmış kremanın yarısını ateşe dayanıklı ıslak kekin üzerine dökün ve yağlayın. Kıyılmış ceviz serpin. Sonra diğer kek parçasını üzerine koyun. Kalan sütlü sosu üzerine serpin.
- Son olarak kalan kremayı üzerine dökün. Kremayı eşit şekilde yayın.
- Şekerinizi örtün ve buzdolabına koyun. En az 3-4 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin. Servis ederken bolca hindistan cevizi serpin ve parçalayarak servis yapın.
Not: Krem şanti hafif ve köpüklü olsun diye krem şanti kullandım. Alternatif olarak krema da kullanabilirsiniz. Ancak bu sefer krem şanti ile kullandığımız sütün 1/4 su bardağını tariften çıkarmanız gerekiyor. Ceviz tatlılarda kullanılabildiği gibi fındık veya fıstıkta da kullanılabilir. Veya herhangi bir şey kullanılmadan püskürtülebilir.
Fotoğraflı kardelen şeker tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
sonraki haber:
Tezpişte Tatlısı (Tespişte)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]