Karışık Sebzeli Ev Yapımı Pankek Nasıl Yapılır?
Hamuru için su, maya ve şekeri bir karıştırma kabına alıp karıştıralım ve 10 dakika bekletelim, yükselen mayaya tuz ekleyip karıştıralım daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan sert bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde mayalandırın.
Doldurmak için lahana ve pazı saplarını serpin. Soğanı yemek için doğrayalım ve sıvı yağ ile tencereye alıp kavuralım. Soğanlar kavrulurken havuçları rendenin büyük kısmı ile rendeleyelim ve kavrulmuş soğanların üzerine ekleyip pişirmeye devam edelim. Havuçlar tatlanmaya başlayınca pazı ve lahana saplarını ekleyip bunların suyunu bırakana kadar kavuralım. Baharatları ve tuzu harca döküp kısık ateşte beş dakika daha kavurduktan sonra harcı ocaktan alıp soğumaya bırakabiliriz.
Hamuru bir dakika daha yoğurup tahtamıza alalım. Hamurdan mandalina dilimleri kesip beze yapın (yaklaşık 30-35 beze yapar). Biraz kalın olan baklava hamurunu 5 kat açalım ve ortasına soğuyan muhallebiyi koyalım. Kenarlarını kapatıp yapıştıralım.
Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra tavada veya sac üzerinde pişirelim. Biraz yağ sürelim ve masa örtüsünün ortasına saralım yoksa kuruyacaktır.
Karışık Sebzeli Ev Yapımı Ekmek servise hazır.
Dilerlerse bu yöntemi diğer ürün çeşitleriyle de kullanabilirler.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]