Karnabahar Kızartması

Kavrulmuş karnabahar tarifi malzemeleri

  • 1 orta boy karnabahar

sosu için

  • 1,5 su bardağı klasik soda
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1.5 çay kaşığı tuz

servis için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • tuz

Közlenmiş karnabahar tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Karnabahar dallarından ayrılır, yıkanır ve süzülür.
  2. Kaynar, tuzlu suda 4-5 dakika yumuşayana kadar haşlanır.
  3. Aşırı pişirmeyin, parçalamayın.
  4. Haşlanmış karnabaharın suyunu süzüp kenara alın.
  5. Sos malzemelerini bir kaba alıp çırpın.
  6. Karnabaharı kek hamurundaki sosa batırıp kızgın yağda kızartın.
  7. Kağıt havlu servis tabağına alınır.
  8. Kızartma işlemi bittikten sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Kızarmış karnabahar tarifi

  • tatlı tarifi
  • Karnıbahar
  • kızarmış patates
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kıyılmış etli karnabahar

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın