Karnabahar köftesi

Karnabahar köftesi tarifi için malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 orta boy havuç
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu (200 ml bardak)
  • Yarım su bardağı un (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için yeterli yağ

daldırma sosu için

  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı nane
  • tuz

Karnabahar köftesi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Karnabaharı küçük küçük doğrayıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Haşlanmış karnabaharı süzün ve derin bir kapta iyice ezin ve soğumaya bırakın.
  3. Elimle ezmeden güzelce yoğurdum.
  4. Sonra rendelenmiş tüm havuç, soğan ve sarımsakları krep için.
  5. Malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun, eğer çok yumuşaksa biraz un ekleyebilirsiniz.
  6. Avucunuzun içine hafifçe vurarak köftelere köfte şekli verin.
  7. Köftelerin çok kalın olmamasına dikkat edilmeli, içeride pişsinler.
  8. Uygun bir tavaya sıvı yağı alıp orta ateşte köfteleri her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın.
  9. Kızaran köfteleri fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
  10. Daldırma malzemelerini güzelce karıştırıp köfteleri sıcak servis etmenizi tavsiye ederim, afiyet olsun 😋.

Karnabahar köftesi tarifi

  • tatlı tarifi
  • Karnıbahar
  • krep
  • köfte tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Tavuk ve nohutlu pilav

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın