Karnabahar Tarifi – Tariflerim

Lokum gibi lezzetli bir vejetaryen yemek yapıyoruz.

Karnabahar ve Kıyma Yemeğini yapmak için önce karnabaharı küçük küçük doğrayıp güzelce yıkıyoruz.

Düz bir tencerede yıkayıp suyunu süzdüğümüz karnabaharı güzelce yayıyoruz.

Bir tavaya sıvı yağı alıp oraya doğranmış soğanı koyuyoruz.

Soğanı yumuşayana kadar kızartın.

Mandalina büyüklüğünde kıyma alıp kızartıyoruz.

Kızarmış kıymaya doğranmış biber ekleyin.

Küp doğranmış ve doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.

Bir tatlı kaşığı domates salçası ve bir tatlı kaşığı biber salçası ekleyip kavurmaya devam edin.

1/2 dak. Kavurduktan sonra ateşten alıp közlenmiş eti tencereye koyduğumuz karnabaharın üzerine döküyoruz.

Kaynar suyu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Karnabahar Yemeği hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın