Karpatka tarifi malzemeleri
- 80 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı su
- yarım bardak süt
- 1 çay kaşığı şeker
- bir tutam tuz
- 1 su bardağı un
- 3 tam yumurta, bir yumurtanın sadece beyazı
krema için
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta sarısı
- vanilya
- 3 yemek kaşığı tereyağı
üzerine;
- çikolata sosu hazır
Karpatka tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- İlk etapta patachu hamuru yapılır. Tereyağı, su, süt, tuz ve şekeri ocağa alın ve kaynayınca unu ilave edip 1-2 dakika kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.
- Hamurun yarısını parşömenle kaplı 18 cm’lik bir fırın tepsisine ekleyin ve eşit şekilde yayın (tamamen düzleştirmeyin, özellikle dalgalı kabarması gerekir).
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat, ardından 150 derecede 10 dakika pişirin.
- Daha sonra fırın kapatılır ve kapı hafif açık kalır. (büzülmemesi için) hamurun diğer kısmına da aynı işlem yapılır.
- cömert; Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler iyice pişirilir. Vanilya ekleyin. Muhallebinin üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında soğumasını bekleyin.
- Soğuyan kremaya oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip çırpın. Hamurlardan biri kalıbın tabanına diğer hamur ise aradaki kremaya ilave edilerek hafifçe bastırılır.
- En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirip üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Çikolatanın üzerine çok yakıştığı için yaptım, dev bir profiterol gibi oldu. Afiyet olsun sevgilimle .
resimli Karpatka tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]