Karpatka

Karpatka tarifi malzemeleri

  • 80 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı su
  • yarım bardak süt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • bir tutam tuz
  • 1 su bardağı un
  • 3 tam yumurta, bir yumurtanın sadece beyazı

krema için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • vanilya
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

üzerine;

  • çikolata sosu hazır

Karpatka tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İlk etapta patachu hamuru yapılır. Tereyağı, su, süt, tuz ve şekeri ocağa alın ve kaynayınca unu ilave edip 1-2 dakika kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.
  2. Hamurun yarısını parşömenle kaplı 18 cm’lik bir fırın tepsisine ekleyin ve eşit şekilde yayın (tamamen düzleştirmeyin, özellikle dalgalı kabarması gerekir).
  3. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat, ardından 150 derecede 10 dakika pişirin.
  4. Daha sonra fırın kapatılır ve kapı hafif açık kalır. (büzülmemesi için) hamurun diğer kısmına da aynı işlem yapılır.
  5. cömert; Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler iyice pişirilir. Vanilya ekleyin. Muhallebinin üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında soğumasını bekleyin.
  6. Soğuyan kremaya oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip çırpın. Hamurlardan biri kalıbın tabanına diğer hamur ise aradaki kremaya ilave edilerek hafifçe bastırılır.
  7. En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirip üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Çikolatanın üzerine çok yakıştığı için yaptım, dev bir profiterol gibi oldu. Afiyet olsun 🌸 sevgilimle 🌸.

resimli Karpatka tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın