Karpatka’nın sırrı için,
Hamuru için bir tencereye tereyağı, su ve tuzu koyuyoruz.
Orta ateşte kaynayınca unu ekleyip fazla suyu ve topaklar gidene kadar hamuru pişiriyoruz.
4-5 dk. Pişirmek yeterlidir.
Ortasının soğumasını bekliyoruz.
Sıcakken yumurtaları teker teker ekleyin.
Kabartma tozu ekleyin ve iyice karıştırın.
Yumurtaları besliyoruz, hamurun yarısını yağladığımız kapalı bir kalıba yağlı kağıt sererek kullanabilirsiniz.
Diğer yarısını da aynı kalıba bölün. Onları çok fazla ezmeyin.
Bir spatula ile bile, hamuru nazikçe kaldırmaya çalışın.
150-170 °C’de 30 dakika pişirin. Pişirin, buzdolabında soğutun.
krem hakkında
Yağ hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyun, tereyağını ekleyin ve pürüzsüz hale getirin.
Kremayı ısıtın.
Yuvarlak kalıbın tabanına bir hamur koyun.
Kremayı dökün ve karıştırın.
Kremanın üzerine bir hamur daha koyun ve buzdolabına koyun, en az 2 saat dinlendirin, ardından kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.
Üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpin.
Karpatka hazır.
Afiyet olsun!
Karpatka Gizli Bölümünün Resimlerinin Yapılması:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]