Merhaba arkadaşlar
Karpuz yiyip kabuğunu atmayın! Çünkü kabuklarından en iyi ve en eşsiz reçelleri yapabilirsiniz. Jöleli fasulyeye benziyorlar. Farklı bir lezzet arayanlar karpuz reçelini kaçırmayın ve kışa hazırlanın.
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi için önce karpuzun kırmızı kısmını alın, yeşil kısımlarını alın ve karpuzun kabuklarını dilediğiniz kadar küçük küpler halinde kesin.
İlk olarak karpuz kabuklarını bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Soda ekleyin ve buzdolabında 5-6 saat bekletin.
Bekleyen kabukları biraz suda yıkadıktan sonra bir tencereye koyun, suyu koyup kaynatmaya başlayın, iki dakika kaynatın, ardından her zamanki gibi su ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakın.
Göründüğünde limon suyu ve karanfil ekleyin ve 2-3 dakika pişirin ve ocaktan alın. soğumaya bırakın.
Sıcak bir kavanoza koyup soğukta ters çevirebilir veya hemen yiyebilirsiniz.
Karpuz Kabuğu Reçeli hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Not: Daha fazlasını istiyorsanız, boyutunu artırabilirsiniz ve içine tarçın kabuğu eklemek daha iyidir. Rengin kırmızı olmasını istiyorsanız biraz lohusa şekeri ekleyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]