Karpuzlu Smoothie Tarifi – Ferishtah.com

10 dak.

Hazırlama Süresi

Yaz gelip, sofralarımıza yeniden karpuz eklendi mi bizim evde bir bayram havası! Hergün yesek doymayız. Meyve olarak, karpuzlu sorbe yaparak, karpuzlu milkshake ya da smoothie yapımında ve daha birçok şekilde karpuzu doya doya tüketiriz. Ama bazen çok büyük hevesle aldığımız karpuzun lezzeti tam yerinde olmaz. O zaman da karpuzu dilimler, buzluğa atarız. Kış için saklar, kış geldiğinde karpuza olan özlemimizi buzluktaki karpuzu kullanarak yaptığımız smoothie ile gideririz. İşte yaz kış bayılarak yediğimiz karpuzlu smoothie tarifi. Sizin ailenize de iyi gelmesini, mutlulukla tüketmenizi dilerim.

Malzemeler

  • Dondurulmuş yaklaşık 3 dilim karpuz
  • 2 su bardağı süt
  • 5- 10 adet bisküvi
  • Üzeri için fındık parçaları (opsiyonel)

Püf Noktası

Bu smoothieye isterseniz 2-3 yemek kaşığı yulaf ezmesi ilave ederek doyuruculuğunu artırabilirsiniz. Özellikle kilo vermeye çalıştığınız dönemlerde yulaf ezmesi ile denemenizi öneririm.

Bisküvi seçimi size kalmış. Yulaflı, kremalı, kakaolu her tür bisküvi ile deneyebilirsiniz.

Bisküvi ve süt miktarını arzunuza göre belirleyin. Ben tarifte 5 – 10 adet olarak belirttim. Ancak kendim hazırlarken önce 3 – 4 adet ekliyorum. Kıvama bakıyorum. İstediğim kıvamı alana dek az az ekleyip yine kontrol ediyorum. Süt miktarı da aynı şekilde belirlenirse kıvamı istediğiniz gibi yapma şansınız artar. Çünkü malzemelere göre gerekli miktar artıp azalabilir. Bu nedenle kontrol ederek miktarları ayarlamakta fayda var.

Ama dikkat! Bu tarifi uygulamadan önce blenderınızın buz parçalama özelliği olduğundan emin olun. Eğer blenderınızda bu özellik yoksa buzlanmış karpuz parçaları blendera zarar verebilir.

Karpuzlu Smoothie Tarifi, Nasıl Yapılır?

1. Karpuzun çekirdeğini çıkarın ve küçük parçalar halinde dilimleyin.

2. Karpuz parçalarını dondurucuya uygun bir kaba alın. Dondurucuda tamamen donana dek bekletin.

3. Buzlanmış olan karpuz parçalarını, süt ve bisküvi ile blenderden geçirin.

4. Arzu ettiğiniz kıvamı aldığında u enfes içeceğinizi bardaklara paylaştırın.

5. Dilerseniz sunum sırasında üzerine iri fındık parçaları serpiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın