Kaşar peynirli çiğ börek

cheesecake tarifi malzemeleri

  • 2 bardak süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Eşit derecede doğru

içeri

  • çedar rendesi
  • maydanoz

yağda kızartmak

  • Sebze yağı

Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle 1 su bardağı ılık su ve 1 yemek kaşığı toz şeker ile maya aktive edilir. Süt, yumurta ve sirkeyi geniş bir kaba alın. Sirke yağı çekmemesi için önemlidir.
  2. Aktif maya ve tuz da eklenir, yavaş yavaş bol un ilave edilerek kulak memesi kıvamında çok yumuşak olmayan bir hamur elde edilir. Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın.
  3. İçi için rendelenmiş kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz. Mayalanan hamurdan büyük bezeler yapılır ve yarım santim kalınlığında açılır. Çok ince olmamalıdır.
  4. Bir kase yardımıyla yuvarlak hamur kesilir ve içine iç harcı konularak kenarları çatalla kapatılır.
  5. Kızgın yağda kızarana kadar kızartın. Kalan yan rulolar son pisi balığı gibi kızartılır. Hafta sonu için güzel bir tarif denemelisiniz.

Fotoğraflı çiğ cheddarlı turta tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • Çığ
  • Kaşar peyniri ile
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

taze maya hamuru

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın