katmar peyniri

Cheesecake tarifi için malzemeler

  • 1 paket hazır hamur
  • 600 gram taze tuzsuz peynir
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

şerbet

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Peynirli Katmer nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım, kaynadıktan sonra limon damlalarını damlatalım ve şerbet kıvamını alınca ocaktan alalım.
  2. Tereyağını eritelim ocaktan alalım tereyağını eritelim üzerine sıvı yağı döküp karıştıralım.
  3. Hamuru tepsiye alıp 3 kata bir yayalım.
  4. Üç adet yufkayı tepsiye dizip yağı yayalım ve bu şekilde devam edelim.
  5. Peyniri ortadan ikiye böldüğümüzde peyniri ilave edip tepsiye yayalım.
  6. Yine 3 yufka yufkası yaptıktan sonra yufkalar bitene kadar sıvı yağ sürelim.
  7. Dilimlere ayıralım resimdeki gibi büyük bir katamer dilimi olacak.
  8. 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.
  9. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı gittikten sonra şerbetini dökelim.

Tarifimi deneyen herkese afiyet olsun. 😍.

İnstagram 👇🏻👇🏻👇🏻.

@çalışan

Resimlerle peynirli pirzola tarifi

  • börek tarifi
  • cips
  • kek tarifleri
  • peynirli
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Bol peynirli cheesecake

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın