İlk olarak patatesli kekimizi yapmak için,
Un ve kabartma tozunu ekleyip bir kapta süt ve yoğurdu tuzla karıştıralım ve ele yapışmaması için hamuru alalım (çok zor olmayacak. Pankek hamuru kıvamında olması yeterli).
Beş top yapalım. Hamuru yoğurmadan patatesleri küp şeklinde doğrayın, su ekleyin ve kaynatın.
Pişince kıralım.
Bir tavaya zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup kavuralım.
Ardından patatesleri ve tuz baharatları koyup karıştırıp ocağı kapatın. Bir tarafta soğuk.
Toplarımızdan birini ve unumuzu tezgaha alalım (servis tabağından daha büyük olmalı)
Açtığımız hamurun üzerine iki üç kaşık sıvı yağ koyup aynı şekilde başka bir hamur açalım ve üst üste koyalım.
Birkaç dakika dinlendirip bir iğne veya elimizle çekerek genişletin.
Üzerine bir iki kavanoz sıvı yağ koyup patates püremizi yayalım.
Hamuru rulo yapıp çiçek gibi saralım. Yağladığımız tepsiye alıp elimizle yayalım. Üzerine bir yumurta çırptım.
180 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim.
Kat kat patatesli böreğimiz hazır!
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]