Katmer Peyniri tarifi için,
Katmerimiz için tüm malzemeleri derin bir kaba alıp ele yapışmayan hamuru yoğuralım.
1/2 saat marine etmek için bir kenara koyun.
Hamurumuz mayalanırken bir tavada tereyağını eritelim, sıvı yağı ekleyip karıştıralım ve kenara alalım.
Şimdi peynirimizi bir kaba alıp tuzunu ekleyip hazırlayalım.
Hamurumuzu 12 eşit parçaya ayırıp beze yapalım.
Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıp bıçak yardımıyla uçlarını keselim.
Eriyen yağı bir fırça yardımıyla kullanalım.
Kestiğimiz yerden katlayalım ve ortasına kaşar peyniri serpelim.
Kalan uçların kenarlarını kapatıp bir kenara koyalım.
Tüm beze için aynı yöntemi kullanalım.
Bitmiş hamurumuzu bir pim yardımıyla açıp tavamızı hafifçe yağlayarak önünü ve arkasını pişirelim.
Katmer peyniri hazır.
🌼sessiz ol 🌼
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]