Katmer Börek tarifi için önce maya, tuz, şekeri derin bir kaba koyun.
Ilık sütünüzü, yumurta beyazını ve ardından sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Unu kontrollü bir şekilde dökün ve yoğurun. Yumuşak bir hamur alın ve mayalanmaya bırakın.
Hamurunuzdan 8 küçük beze alın. Birer birer açıp yumuşak margarin veya tereyağını yavaşça yayın, üst üste koyun ve rulet veya bıçak yardımıyla 12 parça kesin.
Peyniri büyük tarafına koyun ve sarın.
Tepsili fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Pişirdikten sonra yumuşaması için üzerini örtün.
Katmer Böreği hazır.
Sıcak yiyebilirsiniz, çok lezzetli.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]