Katmer Yağı Tarifi, Katmer Yağı Nasıl Yapılır?
Süt suyla hafifçe ısıtılır.
Kalan şeker, tuz, maya eklenir, derin bir kapta yumuşak orta boy un sistematik olarak eklenir. Gerektiği kadar un eklenir ve yoğrulur.
Dinlenmeye gerek kalmadan 5 eşit parçaya bölünür.
Olabildiğince oklava ile açılır.
Çok sıcak olan tereyağını her yerine gezdirelim.
Rulo şeklinde saralım, etrafına saralım, bu şekilde bezeler yapalım, buzdolabında üzerini örtüp 30 dakika dinlendirelim.
Büyük bir teflon tavayı ısıtıp servis tabağı büyüklüğündeki bezeleri elimizle açıp tavada ters çevirerek pişirip sıcak servis yapıyoruz.
Şişman Katmer hazır.
Sağlıklı beslenelim inşallah…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]