Katmer’s Fırında Sodalı Kek – Tatlılarım

Beyaz peyniri kırıp pişirelim.

Sos için eritilmiş tereyağı (ben sıvı tereyağı kullandım), sıvı yağ ve sirkeyi karıştırın.

Daha sonra unu ve suyu ekleyip iyice çırparak sosu hazırlayın.

1 yaprak yufkayı geniş bir yüzeye yayıp daha fazla sosla yayalım yufkayı tekrar açıp sosu kullanalım ve son yufkayı soslu yufkanın üzerine yayın.

3 adet yufka aralarına sos gelecek şekilde üst üste konur.

Üst hamurunu süsledikten sonra önce hamuru 4’e bölelim ve her üçgeni keselim pizza dilimi şeklinde 4 veya 6 parça yapalım.

Daha sonra peyniri büyük bir parça hamurun üzerine yayalım ve katlamadan rulo gibi dik olarak saralım.

Daha sonra kekleri birbirine değmeyecek şekilde bir tabağa koyalım ve her kekin üzerine tuzlu su dökelim.

Kekleri örtün ve iki saat bu şekilde bekletin.

Bir süre sonra kalan kekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Yumurta sarısına sıvı yağ ilave edilerek hazır keklerin üzerine çırpılır.

Üzerine haşhaş veya susam serpebilirsiniz (ben haşhaş severim)

Hazırlanan kekleri önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Kurabiyeleri hemen pişirmek istemiyorsanız herhangi bir yöntem kullanmadan sardıktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.

Dondurulmuş kurabiyeleri dondurucudan çıkardıktan 10 dakika sonra pişirin. Çözünmesini bekleyin ve ardından tekrar tuzlu su dökün ve 2 saat bekletin ve ardından bir tepsiye alıp pişirin.

Kekleri sardıktan sonra ertesi gün pişirmek isterseniz, geceden ıslatıp beklemenizi tavsiye etmem, o zaman kekler yumuşak ve kabarık olacaktır. Bu nedenle akşamları yiyecekleri sararak buzdolabında donmadan saklayabilir, sabah uyandığınızda arta kalanları tarif ettiğim yöntemi kullanarak pişirebilirsiniz.

Daha sonra dilediğiniz gibi pişmiş veya sıcak servis edebilirsiniz.

İçi dışı tatlı, birbirinden lezzetli pastalarımızı deneyecek olanlar afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın