Kavala kurabiyeleri


Kavala kek tarifi malzemeleri

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı badem
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

yukarı;

  • 1 çay kaşığı pudra şekeri

Kavala kurabiye tarifi nasıl çalışır?

yemebaskı tarifi

  1. Bademleri iri parçalar halinde kesin ve 6 dakika kısık ateşte kavurun.
  2. Tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba alıp yoğurun.
  3. Unun yarısını kısık ateşte kızartalım ve rengi dönmeden altını kapatalım.
  4. Karışımımıza badem ve unu ekleyip yoğuralım. Buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
  5. 10 dakika sonra hamuru merdane yardımıyla ya da elimizle açıp geniş ağızlı bir çay bardağı ile ay şeklinde keselim.
  6. Önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında 15 ve 20 dakika pişirelim.
  7. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun (un az ise eklenebilir).

Fotoğraflı Kavala kurabiye tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kavala
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

badem ve elma ile kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın