Kavala kurabiyeleri


Kavala kek tarifi malzemeleri

  • 1 kutu ghee
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • 1 kutu pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı iri kıyılmış kaju
  • Yeteri kadar un (Ben 1,5 su bardağı + 4 su bardağı kullandım ununuzun kalitesine göre değişir)

Kavala kurabiye tarifi nasıl çalışır?

yemebaskı tarifi
  1. Bisküvileri yapmadan önce bademleri ve 1,5 su bardağı unu tavada rengi değişene kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
  2. Diğer malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
  3. En son kızarttığımız karışımı ekleyelim.
  4. Daha sonra 1 su bardağı un ilave edilerek yoğurulur. (Hamurun kıvamı unlu keke göre biraz daha sert olacaktır.)
  5. Daha sonra hamuru elimizle açıp kalıpla kesiyoruz.
  6. Kalıbınız yoksa çay fincanı ile kesebilirsiniz.
  7. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkardıktan sonra bisküvileri soğumaya bırakın ve üzerine pudra şekeri serpin.

Fotoğraflı Kavala kurabiye tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kavala
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kurabiye pastane tadında kuru üzümlü kurabiyeler

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın