Kavala Kurabiyeleri – Benim Tatlı İkramlarım

Kavala Kurabiye Tarifi, Kavala Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bademlerimizi kesme tahtası üzerinde bıçakla keselim veya rondodan çıkaralım.

Tencereyi ocaktan alıp malzemeler listesindeki 1,5 su bardağı unu tencereye ekleyelim.

Bademleri ekleyin ve rengi değişene kadar kısık ateşte kavurun, ocaktan alın, bir tarafı soğumaya bırakın.

Un hariç diğer malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştıralım.

Kavrulmuş un ve bademli karışımı da ekleyip karıştırmaya devam edelim.

Sistematik olarak ayırdığımız unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.

Hamurun yarısını alıp yağlı kağıt serelim. Üzerini yağlı kağıt ile kaplayalım.

Çekmesin diye iki yağlı kağıt arasına iğne ile açalım.

Bardak ile keselim Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.

İlk sıcağı çıkınca bol pudra şekerine bulayalım.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın