Kavala kurabiyesi (çok lezzetli)

Kavala Kurabiyesi İçin Malzemeler (Çok Lezzetli)

  • 250 gram tereyağı veya ghee
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2.5 – 3 su bardağı un (cam 200 ml) Sert bir hamur olmayacak şekilde 2 su bardağından sonra iyice ekleyelim.

Kavala kurabiyesi (çok lezzetli) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Bir su bardağı unu ve iri kıyılmış bademi tavaya alıp biraz pembeleşene kadar ısıtıp soğumaya bırakalım.
  2. Tereyağı, sıvı yağ ve şekeri iyice yoğuralım, bu karışıma kavrulmuş un (iyice soğuması gerekir), beyaz un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru orta kalınlıkta açıp çay bardağı ile ay şekli verelim ve önceden ısıtılmış 180° fırında pembeleşene kadar pişirelim.
  4. Fırından çıkıp ilk derecesini geçince bol pudra şekerine bulayalım Kavala bisküvilerimiz hazır 👍 Deneyeceklere afiyet olsun 😋.

Resimli Kavala kurabiyeleri (çok lezzetli) tarifi

  • tatlı tarifi
  • çok
  • kalma
  • Kavala
  • bisküvi
  • iyi tat
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • yapma
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

elmalı kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın