Kayısı Püresi Tart Tarifi – Tatlılarım

Un ve içi ekşi kayısı aromasıyla çok lezzetli bir tart yapıyoruz.

Kayısıları mutfak robotunda öğütüp tencereye alıp 7 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırdıktan sonra ocağa alıyoruz ve kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte 40 dakika pişiriyoruz. . kayısı suyu emilene kadar soğumaya bırakın.

Tart hamuru için margarini bir kaba alıp üzerine pudra şekeri, yumurta akı, sıvı yağ, yoğurt ekleyip elimizle yoğuruyoruz.

Unu azar azar ekleyerek kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz ve kulak benzeri bir hamur elde ediyoruz, 15 dakika dinlendiriyoruz.

Hamuru ikiye bölüyoruz, unlu zeminde elimizle açıyoruz, yağlanmış tepsiye hamuru alıyoruz.

Fırında fırın tepsisi varsa, açıp tepsi ile tepsiye almak kolaydır.

Konsantre kayısı püresini hamurun üzerine yayın (kenarları açmayın) ve kırılmış cevizleri ekleyin.

Başka bir hamur açıp kayısı püresi ile hamurun üzerine koyuyoruz.

Hamuru elimizle kapatıp çatalla yapıyoruz.

Yumurta sarısını yıkayın

200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Her reçelin suyunu cezveye alıp ısıtıyoruz.

Fırından çıkan sıcak keklerin üzerine fırça yardımıyla sıcak reçel suyu kullanıyoruz.

Fındık ve yeşil fıstık tozu serpin

Servis tabağına alıp üç dilim halinde servis ediyoruz.

Kayısı püresi tart hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın