Kayısı Reçeli Tarifi için,
Kayısılarımızı güzelce yıkıyoruz.
İçinde su olan bir kap ve reçelimizi pişireceğimiz bir tencere alıyoruz.
Kayısı alırken mümkün olduğunca sert seçiyoruz, yumuşak ise pişerken eriyebilir.
Büyüklerini seçip dörde bölüp tencerede kestiğimiz kayısıları ve kasedeki çekirdeklerini ve üzerine döktüğümüz suyu hazırladım. İşleme aynıdır.
Kayısılar bitene kadar resimde devam ediyoruz.
Kayısılar bitince suyu kayısıların olduğu kavanoza koyuyoruz ve çekirdeklerini kırmaya başlıyoruz.
Tohumları ikinci su kabına koyuyoruz ve tohumlar bitene kadar devam ediyoruz.
Şimdi gözlerin üstlerini yıkayıp tenceredeki kayısılara posayı ekliyoruz pişince şeker ve suyu ocağa koyuyoruz kaynamaya başlayınca ocağın dibine indiriyoruz . kayısılara zarar vermeden zaman zaman tahta kaşıkla karıştırın.
Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve 5 dakika pişirin. Ardından ocağı kapatıp sıcak kavanozlara koyuyoruz, ağzını sıkıca kapatıp ters çevirerek 5-6 saat dinlendiriyoruz.
Daha sonra hazırlayıp buzdolabında veya güneş görmeyen serin bir yerde saklıyoruz, gerekirse yok ediyoruz.
Kayısı Reçeli hazır.
Sağlıklı beslendiğiniz için kutsanmışsınız…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]