Kayısı Reçeli Tarifi için kayısılar yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır.
İstediğimiz gibi kesilebilir (Ben kayısıları 4’e böldüm)
Toz şekeri ekleyip 2-3 saat bekledikten sonra ocağa alın.
Kayısıları biraz yumuşayana kadar pişirin ve süzgeç yardımıyla tencereden çıkarın.
Kalan suyu koyulaşana kadar kaynatın.
Kayısılar da suya konur ve 1-2 kez pişirilir, örneğin kayısı çekirdeği eklenir.
Limon suyunu ekleyin. Güveçte doldurulur, kapağı sıkıca kapatılır ve hemen kuruması için ters çevrilir.
2-3 gün bu şekilde beklettikten sonra serin bir yere koyabilirsiniz.
Not: Çiçeğe koyarsanız bir süre sıcak suda bekletin. Daha sonra kabuğundan kolayca ayrılacaktır.
Kayısı Reçeli hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]