Kayısı Reçeli Yapımı – Tariflerim

Kayısı Reçeli Tarifi için kayısılar yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır.

İstediğimiz gibi kesilebilir (Ben kayısıları 4’e böldüm)

Toz şekeri ekleyip 2-3 saat bekledikten sonra ocağa alın.

Kayısıları biraz yumuşayana kadar pişirin ve süzgeç yardımıyla tencereden çıkarın.

Kalan suyu koyulaşana kadar kaynatın.

Kayısılar da suya konur ve 1-2 kez pişirilir, örneğin kayısı çekirdeği eklenir.

Limon suyunu ekleyin. Güveçte doldurulur, kapağı sıkıca kapatılır ve hemen kuruması için ters çevrilir.

2-3 gün bu şekilde beklettikten sonra serin bir yere koyabilirsiniz.

Not: Çiçeğe koyarsanız bir süre sıcak suda bekletin. Daha sonra kabuğundan kolayca ayrılacaktır.

Kayısı Reçeli hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın