Kayısı Suyu Konsantresi – Tatlılarım

4 yıl boyunca alabileceğiniz sır: Kayısı suyu aklı.

Yazın ister eritip soğuk su içmek isterseniz keklerin üzerine sürün, cheesecake yapın.

Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini ayıklayıp geniş bir tencereye alın, şeker ekleyin ve kayısıların fazla dolmaması için su dökün.

Kayısılar yumuşayıncaya kadar haşlayın. El blenderi ile ezilir ve süzgeçten geçirilir.

Sonra tekrar ocağa alıp koyulaşana kadar pişiriyorlar.

Sıcak sıcak cam kavanozlara doldurulur, kapak sıkıca kapatılır ve hemen baş aşağı çevrilir.

2-3 gün beklenir.

Daha sonra bodrumdan çıkarılırlar. İstediğimiz zaman açıp kullanabiliriz. Kayısı suyu görüş hazır.

Yemek yemeyi seviyorum

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın