Kaynayan Yoğurt (Cam Kavanozda – Tüm Talimatları İle)

İyi geceler arkadaşlar ☺️💐

Birkaç yıl boyunca Doğal sütü bulunca evde yoğurt yaptım. Metal kaplar yerine cam kavanozlarda yoğurt yapmayı seviyorum. Kavanoza dökülen yoğurt çabuk yenir, böylece tencerede olduğu gibi sulanmaz. Kapak açılmazsa daha uzun süre dayanır ve buzdolabında saksıya göre daha az yer kaplar.

Sağlık için her yaştan insan yoğurt yemelidir. Evde katkı maddesi kullanılmadan yapılan doğal yoğurt, konserve yoğurttan daha lezzetli ve sağlıklıdır.

Cam Kavanozda Yoğurt Nasıl Kaynatılır?

Önce bir süzgeç üzerine temiz bir tülbent konur ve süt bir tencereye konularak iyice süzülür.

Sütün taşmaması için ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakılır.

Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kaynatın.

Bu arada süt bir kepçe ile dökülür.

İçindeki suyun buharlaştığı belirlendi.

Ocağın altı kapatılır ve süt soğumaya bırakılır.

Ara ara karıştırarak daha kolay soğumasını sağlayabilirsiniz, ayrıca sütün kremaya yapışmasını da önlemiş olursunuz.

Serçe parmağınızla kontrol ederken parmağınızı sütün içinde 8 saniye tutabiliyorsanız sütün ısısı parmağınızı yakıyorsa işlem tamam demektir.

Bir kaseye birkaç su bardağı sütü ve maya için yoğurdu alın ve karıştırın.

Süte yavaş yavaş ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır.

Dökülen süt sürahilerde hızla toplanır.

Kıpırdamamaları ve üzerlerine su dökmemeleri için bir örtü ile kapatılır ve şişe kapakları düzgün kapatılmadan nazikçe bağlanır.

Onları bir masa örtüsü ile örtün

Açılmadan 5 saat bu şekilde tutulurlar.

Daha sonra açılıp kontrol edilir ve yoğurdunuz saklanmışsa kapakları açıkken sıcaklığa gelmesi beklenir.

Yoğurdunuz sıcaklığına ulaştığında buzdolabına alınıp 4-5 saat bekletilir, ardından kavanozun kapakları kapatılır ve ertesi gün yenmeye hazır hale gelir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın