Kazandibi Malzemeler (Antepli Alaçatı İmren Tatlısı Tarifi)
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 vanilya çubuğu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı fıstık
altı için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Ghee
Kazandibi (Antepli Alaçatı İmren Tatlıcı Tarifi) nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Sütü ve şekeri derin bir tencereye alıp ocağa alıyoruz.
- Ardından vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri ekleyin. Kıvam alması için sürekli karıştıralım, topaklanmamasına dikkat edelim.
- Muhallebi koyulaştıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyin, beş dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Bu sırada başka bir kaba alıp karıştırdım ve fıstıkları ekledim. Dilerseniz ceviz, badem, incir vb. de yapabilirsiniz.
- Ben dikdörtgen bordür kullandım siz ölçülerinize göre kullanabilirsiniz.
- Borcamın üzerine tereyağını koyup üzerine pudra şekerini (ya da dilerseniz pudra şekerini) eşit şekilde serpelim.
- Borçlarımızın altını kontrollü bir şekilde ocakta yakalım.
- Biraz şeker ekleyip yakma işlemine devam edelim.
- İyice kavurduktan sonra kalan muhallebiyi ekleyip soğumaya bırakalım.
- . Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun ….
Resimli Kazandibi (Antepli Alaçatı İmren Tatlıcı Tarifi) Hazırlanışı
Kazandibi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]