Kebabınızı nasıl yapıyorsunuz?



 

ayazk kebapGaziantep yöresinin en meşhur yemeklerinden biridir. Patlıcan, et ve üçlü yoğurdun birleşiminden oluşan lezzet sofraların olmazsa olmazı. Evde kebap yapmayı seviyorsanız bu pratik tarif tam size göre. Özellikle misafir ağırlarken sofralarınıza farklı bir lezzet katacak bu tarifin hazırlanması oldukça kolaydır. Az malzeme ile oluşturulan mükemmel lezzet çok beğenilecektir. Alinazik kebabı nasıl yapılır ondan bahsedelim.

Alinazik Kebabının Malzemeleri

  • 3-4 patlıcan
  • 500 gr kuşbaşı doğranmış dana eti (dilerseniz dana kıyma da kullanabilirsiniz)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • Karabiber, pul biber ve kekik
  • Yarım su bardağı su
  • 1-2 yemek kaşığı domates sosu

Kebabınızı nasıl yapıyorsunuz?

  • İlk önce patlıcanı kızartmanız gerekiyor. Bunu ocakta veya fırında yapabilirsiniz.
  • Közlenmiş patlıcanı ince ince doğrayın. Bu noktada patlıcanı tuzlamayı unutmayın.
  • Yoğurdu bir kapta iyice karıştırın ve istenirse sarımsak ekleyin.
  • Soğuyan patlıcanı bir kaseye yayın, yoğurt karışımını ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Patlıcan közlenirken eti pişirebilirsiniz. Eti güzelce yıkayıp süzün.
  • Eti tencereye koyun ve kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Pişmiş ete tereyağı ekleyin.
  • Etinize baharat ve domates sosu ekleyin. (tuz hariç)
  • Etinize sıcak su ilave edilmelidir. Soğuk su eklerseniz etler kabaracak ve pişme süresi uzayacaktır.
  • Yemeğinizin çok sulu olmamasına dikkat edin. Biraz su yeterlidir.
  • Eti pişirdikten sonra tuz ekleyebilirsiniz. Tuzunu ekledikten sonra 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Son etinizi borsch’a ekleyin ve servis yapın. Dilerseniz bu işlemi panolarda da yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz kıymalı alyazek kebabı yapabilirsiniz. Aynı şekilde kıymayı da kavurarak servis edebilirsiniz.

Yorum yapın