kebap kasesi

Taş Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 3 orta boy patates
  • 1 büyük havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • zeytin yağı
  • zaatar
  • kimyon
  • karabiber
  • tuz
Taş Kebap tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Etimizi pişirerek yemeğimize başlıyoruz. Et küplerini düdüklü tencerede biraz zeytinyağı ile kapladıktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  2. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve etin pişmesine izin verin.
  3. Etler haşlanırken patatesleri küp küp doğrayın ve teflon tavada az yağ ile biraz kızartın.
  4. Kızarmış patatesleri bir tabağa alıp yarım ay şeklinde doğradığımız havuçları aynı tencerede kızartıyoruz.
  5. Küp şeklinde doğradığımız soğanları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  6. Soğanlar ve havuçlar pembeleşince salça, baharat, sarımsak, tuz ekleyin ve birkaç dakika kızartın.
  7. Kızarmış patatesleri ve eti (meyve suyu ile) ekleyin.
  8. Kaynattıktan sonra yemeğimizi 20 dakika dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun.

resimli tas kebap tarifi

Taş Kebabi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın