Taş Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
- 3 orta boy patates
- 1 büyük havuç
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- zeytin yağı
- zaatar
- kimyon
- karabiber
- tuz
Taş Kebap tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Etimizi pişirerek yemeğimize başlıyoruz. Et küplerini düdüklü tencerede biraz zeytinyağı ile kapladıktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave edin.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve etin pişmesine izin verin.
- Etler haşlanırken patatesleri küp küp doğrayın ve teflon tavada az yağ ile biraz kızartın.
- Kızarmış patatesleri bir tabağa alıp yarım ay şeklinde doğradığımız havuçları aynı tencerede kızartıyoruz.
- Küp şeklinde doğradığımız soğanları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Soğanlar ve havuçlar pembeleşince salça, baharat, sarımsak, tuz ekleyin ve birkaç dakika kızartın.
- Kızarmış patatesleri ve eti (meyve suyu ile) ekleyin.
- Kaynattıktan sonra yemeğimizi 20 dakika dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun.
resimli tas kebap tarifi
Taş Kebabi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]