Çin Kebabı / Kilis Tarifi İçin Malzemeler
- 700-800 gram kıyma (kuzu kıyma ile karıştırılabilir)
- 1 büyük soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı acı biber
- istek üzerine kekik
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (dana kıyması yağsız ise kullanın)
- 10 dal maydanoz
Sosu hazırlamak için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- tuz
- Bir bardaktan biraz daha az su kaynatın
süslemek için
- 2 domates ve 2 biber
Tarifli kebap tepsisi/kilis kasesi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak soğanı ve biberi rondodan geçirin.
- Sarımsakları sıkın ve maydanozu ince doğrayın.
- Kıyma ve diğer tüm malzemeleri birleştirin ve iyice yoğurun. (Kıyma çok yağlı olmadığı için sıvı yağ kullandım)
- Orta boy yuvarlak bir tepsiye dökün, iyice yassılaştırın ve sekiz dilime bölün.
- Domates dilimleri ve biberle süsleyin.
- Sos için malzemeleri iyice karıştırın, kebapların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika ters çevirin. Afiyet olsun .
Resimli kebap tepsisi / Kilis kızartma tavası
Tepsi Kebab/Kilis Tava’nın senaryosu ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]