Keçiboynuzu Fındıklı Ezilmiş Kurabiye

Ezilmiş fındık tarifi için malzemeler

  • Yarım paket sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı keçiboynuzu tozu
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Eşit derecede doğru

Keçiboynuzu ile ezilmiş fındık tarifi nasıl hazırlanır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Yarım kase zeytinyağını fesleğen, sıvı yağ, tahin, pekmez, yumurta ve yoğurdu karıştıralım.
  2. Ardından fındık kırıntılarını, pudra şekerini, keçiboynuzu tozunu, yarım paket kabartma tozunu ve vanilyayı karıştıralım.
  3. Unu azar azar karışıma ilave edip çok sert olmamasına dikkat ederek toparlayalım.
  4. Şekil verip tepsiye dizelim. Siz istediğiniz şekli verebilirsiniz ben yuvarlak şekil verip damla çikolata ile süsledim.
  5. 180 derecede ısıtılmış fırına verdim. 15 dakikadan fazla pişirmeyin. Kontrollü pişirin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı keçiboynuzu fındıklı kurabiye tarifi

  • börek tarifi
  • fındık
  • keçiboynuzu
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • tozlu
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Şekerli tatlılar

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın