kedicik tarifi



kedicik tarifi

Malzeme listesi

  • 5 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 anlık paket
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Ne kadar su tüketilirse

 içindekiler;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak un
  • 1 çay kaşığı ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz

 yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

için hazırlık

Unu bir karıştırma kabına koyun. Diğer malzemeleri de ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur iki katına çıkana kadar dinlenmeye bırakın.

bileşen için

Yağda kavrulmuş un. Kıyılmış cevizleri, tuzu ekleyin ve iyice kavurun. Ekşi mayadan yumurta büyüklüğünde top yapın ve el büyüklüğünde yuvarlayın. Açılan hamurun ortasına somun konularak kapatılır. Kapanan kısmı altta olacak şekilde tepsiye yerleştirilir ve bastırılır. Yumurta ve yağ karışımıyla yağladığınız hamuru 200 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Afiyet olsun

Yorum yapın