/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Kek tarifi malzemeleri
pandispanya için
- 4 yumurta
- bir tutam tuz
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
krema için
- 600 ml süt
- 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı şeker
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu sıvı krema 200 ml
örtmek için;
- 1 kutu 200 ml süt kreması
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Hindistan cevizi
Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pandispanyamız için; Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın. Sarıları şekerle 5-8 dakika krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.
- Ayrı bir kapta yumurta aklarını ve tuzu krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın.
- Hazırladığımız yumurta aklarını kek harcına ekleyelim. Bir kaşık yardımıyla köpüğü sızdırmamaya çalışarak dikkatlice aynı yönde karıştırın ve ters çevirin.
- Pandispanyamız hazır ben kalp şeklinde kalıp seti kullandım siz dilediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz. Takılan kalıbın tabanını yağlı kağıt ile kaplayalım ve kek hamurunu kalıba dökelim.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kontrollü olarak pişirelim. Kekimizi kürdan testi yaparak fırından çıkaralım.
- Pişen kek fırından çıktıktan sonra üzerini temiz bir bezle kapatıp soğumasını sağlayalım. Muhallebi için süt, un, nişasta, şeker ve sıvı kremayı iyice çırpın. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Ocaktan aldığımız kremaya tereyağını ekleyip karıştıralım. Pudingi soğumaya bırakın, keki kalıptan çıkarın ve iki kat halinde kesin.
- Aralarına kremayı yayıp muz ve çileği ekleyelim ardından diğer katı üzerine koyalım. Bu şekilde pastamızı 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Üzerini örtecek kadar sıvı kremaya pudra şekeri ekleyelim, iyice çırpalım ve aynı şekilde buzdolabının alt kısmında dinlenmeye bırakalım. 4 saatin sonunda pastanın üzerini krema ile kaplayalım.
- Kremanın yüzünü hindistan cevizi ve çilekle süsleyin. Ve üzerini örttükten sonra çayı içene kadar buzdolabının alt kısmında bekletelim, üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 🍰✨🐣😍🧿
taze kek tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
sonraki haber:
Piramidimdeki ıslak kek
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]