Kek

Kek tarifi malzemeleri

pandispanya için

  • 4 yumurta
  • bir tutam tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

krema için

  • 600 ml süt
  • 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu sıvı krema 200 ml

örtmek için;

  • 1 kutu 200 ml süt kreması
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Hindistan cevizi

Kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle pandispanyamız için; Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın. Sarıları şekerle 5-8 dakika krem ​​şanti kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.
  2. Ayrı bir kapta yumurta aklarını ve tuzu krem ​​şanti kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Hazırladığımız yumurta aklarını kek harcına ekleyelim. Bir kaşık yardımıyla köpüğü sızdırmamaya çalışarak dikkatlice aynı yönde karıştırın ve ters çevirin.
  4. Pandispanyamız hazır ben kalp şeklinde kalıp seti kullandım siz dilediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz. Takılan kalıbın tabanını yağlı kağıt ile kaplayalım ve kek hamurunu kalıba dökelim.
  5. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kontrollü olarak pişirelim. Kekimizi kürdan testi yaparak fırından çıkaralım.
  6. Pişen kek fırından çıktıktan sonra üzerini temiz bir bezle kapatıp soğumasını sağlayalım. Muhallebi için süt, un, nişasta, şeker ve sıvı kremayı iyice çırpın. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  7. Ocaktan aldığımız kremaya tereyağını ekleyip karıştıralım. Pudingi soğumaya bırakın, keki kalıptan çıkarın ve iki kat halinde kesin.
  8. Aralarına kremayı yayıp muz ve çileği ekleyelim ardından diğer katı üzerine koyalım. Bu şekilde pastamızı 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  9. Üzerini örtecek kadar sıvı kremaya pudra şekeri ekleyelim, iyice çırpalım ve aynı şekilde buzdolabının alt kısmında dinlenmeye bırakalım. 4 saatin sonunda pastanın üzerini krema ile kaplayalım.
  10. Kremanın yüzünü hindistan cevizi ve çilekle süsleyin. Ve üzerini örttükten sonra çayı içene kadar buzdolabının alt kısmında bekletelim, üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 🍰✨🐣😍🧿

taze kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek tarifleri
  • cömert
  • makarna
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • yaş
  • Gıda

sonraki haber:

Piramidimdeki ıslak kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın