Kek kalıbında bayat olmayan kakaolu kek

Dilimli Kek Tavasında Bozulmamış Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 4 su bardağı türk kahvesi un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Dilimlenmiş kek kalıbında hiç eskimeyen kakaolu kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yumurta ve şekeri uygun bir kapta çırpıcı ile iyice karışana kadar çırpalım daha sonra yağ, süt, pudra şekeri, süt ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip çırpalım.
  2. Ardından 3 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırparak yumuşak, sert olmayan bir kek karışımı elde edelim.
  3. Hazırladığımız kek hamurunu ayrı bir kaba boşaltalım ve kalan su bardağı unu kek harcına ekleyip tekrar çırpalım.
  4. Diğer tarafta ayırdığımız kapta kek karışımına 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştıralım.
  5. Son olarak kek kalıbını yağlayalım, önce beyaz kek hamurunu kalıba dökelim, üzerine kakaolu kek hamurunu dökelim çatal yardımıyla dairesel hareketlerle şekillendirelim.
  6. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirelim.

Not: Bu ölçüleri kek kalıbıma göre yaptım dilerseniz 2 boy ve 28-30cm kek kalıbı da yapabilirsiniz.

Fotoğraflı dilim kek kalıbında bayat olmayan kakaolu kek tarifi

  • yıpranmamış
  • tatlı tarifi
  • dilimlenmiş
  • kakao
  • kalıpta
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

sütün tatlılığı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın