Kek Kalıbı Renkli Muffin tarifi için önce ılık süt, maya ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alın, ağzını kapatın ve mayayı on dakika kabarmaya bırakın.
Yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur azar azar tuz ve un ilave edilerek yoğrulur. Üzerine bir iki damla yağ dökülür ve kapağı kapatılarak veya streç film ile kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
Hamurun üzerine ceviz parçaları kesilir ve yuvarlanır.
Önce eritilmiş tereyağı, ardından her biri farklı malzemelerle, ceviz, maydanoz vb. Yumuşak tereyağ veya margarin sürülen kek kalıbına veya uygun bir tepsiye rastgele dökülerek hazırlanır.
180°-190° fırında pişirin. Üstü pişip altı pişmemişse bir parça yağ kapatılarak bir süre pişirilir.
Kek Kalıbında Şirin Donut kullanıma hazır.
AFİYET OLSUN!
(Biraz toz kırmızı biber ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırdım. Rendelenmiş sert beyaz peynir, susam, dereotu, zeytinyağı ile karıştırılmış sarımsak sosu, kekik sosu ve salça gibi keklerde dilediğiniz veya size uygun olduğunu düşündüğünüz her şeyi kullanabilirsiniz. )
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]