Provençal Kurabiye Tarifi Malzemeler
- 1 yumurta
- 250 gr ghee, oda sıcaklığında eritilmiş
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya çubuğu
- 3 su bardağı un
şerbet
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
yukarı
- Hindistan cevizi
Provençal kurabiye tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce margarini oda sıcaklığında eritin.
- Daha sonra şekeri, yumurtayı ve sıvıyağı bir kaba alıp şeker eriyene kadar hepsini karıştırıyoruz.
- Ardından kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.
- İyice yoğurduktan sonra elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
- 180 derece ısıttığımız fırına koyuyoruz, rengi dönene kadar şeker ve suyu bir tencereye koyuyoruz, ocağı ve şekeri alıyoruz.
- Kaynattıktan sonra şekeri eriyene kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Pişen bisküviyi sıcakken soğuk şerbete batırıp servis tabağına alın ve üzerine hindistan cevizi serpin.
Resimlerle Brovni Kurabiye tarifi
Brovni Kurabiye’nin yazısı ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]