kekik

Browni tarifi malzemeleri

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

şerbet

  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su

Browni kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Önce bir içki yapalım. Tencereye su ve şekeri ekleyin, 5-10 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
  2. Kurabiye hamurunu yapmak için un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın. Unu kontrol altında tutalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Yumurta boyutu ve kap boyutu un miktarını etkiler, bu nedenle kontrollü un ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmış tepside yuvarlayın.
  4. 180 derecelik fırında pişirin. İlk sıcaklığa gelen bisküvileri ılık şerbetin içine atalım, ters çevirelim ve iki üç saniye şerbetin içinde bekletelim.
  5. Servis tabağına alıp üzerini hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabına kaldırın. Kim deneyecekse eline sağlık. Afiyet olsun.

fotoğraflı browni kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Ekşi ve Baharatlı Köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın