Kekik Kremalı Tavuk – En Sevdiğim Yemekler

Kremalı Tavuk ve Kekik tarifi için bir gece önceden küp şeklinde doğradığımız tavukları bir kaseye alıp üzerlerine sarımsak ve zeytinyağı koyuyoruz.

2 yemek kaşığı kekik ekleyin.

Daha sonra bir gece buzdolabında marine olmasını bekleyip sütü koyuyoruz 🥛.

Pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarıp içine sütü karıştırıyoruz.

Tavamızı ısıtıp tavuğumuzu koyuyoruz.Yağ eklemeye gerek yok, marine yapmak için kullandığımız yağ yeterli.

Kızarttıktan sonra tuz ve kremayı ekleyip 5 dakika pişirin. Çok pişiriyoruz.

Daha sonra tavuğun üzerine kaşar rendesi ya da dilim olarak koyup üzerini kapatıp kapağını kapatıyoruz.

Peynirimiz eriyince yemeğimiz hazır olacak 🤗

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın