Öncelikle sütümüzün üzerine limon suyunu döküp bir kenarda bekletiyoruz.
Fırınımızı 175 °C’ye açıyoruz.
Kuru malzemeleri bir kaseye eleyin
Yumurta ve süt dahil sıvı malzemeleri çırpın
Sıvı karışıma kuru malzemeleri 2 kez daha ekliyoruz.
Yağlı kağıt koyduğumuz kalıbımıza döküyoruz. 28 cm’dir. Büyük yuvarlak bir borcamda pişirdim.
40-45 dk. Kürdan testi yaparak pişiriyoruz
Bu malzemeler 1 kat pandispanyadır. Dilerseniz küçük bir kalıpla küçük bir kek yapabilirsiniz.
20 kişilik büyük bir pasta yaptım, üç tane pandispanya yaptım.
Kelebek şekli için pandispanyamızı ortadan ikiye bölüp aylarımızı 1/2 çevirerek üç defa ortadan ikiye kesiyoruz.
krema yapmak
Tereyağı, vanilin, beyaz çikolata ve krema hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.
Sertleşince ocaktan alıp vanilin, tereyağı ve çikolatayı ekliyoruz.
Karıştırın ve oda sıcaklığına soğutun
Kremanın yarısını kontrollü bir şekilde ekleyip streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz.
En az iki saat bekledikten sonra pandispanyayı bir araya getiriyoruz.
Aralarına çilek parçaları ekledim
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]